به گزارش شهرآرانیوز، تلاشها برای گرفتن میزبانی جامجهانی ۲۰۳۰ از مدتی پیش شروع شده است و برای مثال بهتازگی بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس، خبر از احتمال میزبانی مشترک انگلیس و ایرلند برای این رقابتها داد. اسپانیا و پرتغال نیز چنین ایدهای را در نظر دارند و میزبانی مشترک را تقاضا کردهاند. جامجهانی ۲۰۳۰ احتمالا با ۴۸ تیم برگزار خواهد شد و شاهد انجام ۸۰ مسابقه خواهیم بود و به همین دلیل فیفا ایده میزبانی مشترک ۲ کشور را بیشتر میپسندد. طبق گزارش منتشرشده در نشریه اتلتیک، عربستانسعودی در حال همکاری با شرکت مشاوره جهانی «Boston Consultancy Group» مستقر در ایالاتمتحده برای پیداکردن کشوری برای میزبانی مشترک است و تاکنون ایتالیا بیشترین شانس را دارد.
همچنین عربستان میزبانی مشترک با ۲ کشور مصر و مراکش را نیز در نظر دارد، ولی مشکل اینجاست که این ۲ کشور از لحاظ بودجه و زیرساخت کمبودهایی جدی دارند. عربستان چندسالی است که در ورزش شروع به سرمایهگذاریهای جدی کرده است و بهخصوص پس از رسیدن میزبانی جامجهانی ۲۰۲۲ به قطر، حالا بهطور جدی کسب میزبانی بزرگترین تورنمنت فوتبالی جهان را هدفگذاری کرده است. عربستان در سالهای گذشته میزبانی چند رویداد ورزشی معتبر را برعهده داشته است. دسامبر ۲۰۱۹ دیدار بوکس سنگینوزن جهان بین آنتونی جاشوا و اندی روئیز در این کشور برگزار شد.
رالی داکار و نیز میزبانی گرندپریکس فرمول یک از دیگر رویدادهای مهم برگزارشده در عربستان بودهاند. ارتباط ایتالیا و عربستان در زمینه ورزشی هم در چند سال گذشته رشد داشته و برای مثال تاکنون ۲ دیدار سوپرکاپ ایتالیا در عربستان برگزار شده است و سومی را نیز سال آینده شاهد خواهیم بود. عربستان، اما برای کسب میزبانی جامجهانی با موانعی جدی نیز روبهروست. مشکلات مربوط به حقوق بشر که باعث شد بنسلمان نتواند مالکیت نیوکاسل را برعهده بگیرد، جنگ یمن و نیز ترور جمال خاشقچی در سفارت عربستان در ترکیه، از دیگر معضلات عربستان در راه میزبانی جامجهانی هستند.